beste hydrofiele luier

5x Beste Hydrofiele Luier

Een hydrofiele luier is een begrip dat je waarschijnlijk nog niet kende voordat je in verwachting was. Hydrofiele luiers, ook wel hydrofiele doeken genoemd, zijn luiers die waterdicht zijn. De hydrofiele luier leg je in het broekje en deze kun je uitwassen nadat jouw kindje zijn behoefte heeft gedaan. Wil jij ook hydrofiele luiers aanschaffen? Hieronder zetten wij de vijf beste hydrofiele luiers voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hydrofiele luiers

Meyco hydrofiele luier

De katoenen luiers van Meyco zijn heerlijk zacht. Bovendien zijn deze comfortabel voor het gevoelige babyhuidje. Deze hydrofiele luiers hebben een afmeting van 70 x 70 centimeter en zijn gemaakt van katoen. 

Jollein hydrofiele luier

De hydrofiele luiers van Jollein worden ook wel een swaddle genoemd. Door zijn grote formaat kun je deze ook gebruiken als inbakerdoek, handdoek en handig om jouw baby op te verschonen. Deze XL-luiers hebben een formaat van 115 x 115 centimeter en kunnen gewassen worden op 60 graden. 

Briljant Baby hydrofiele luier

Zachte én multifunctionele hydrofiele luiers heb je van Briljant Baby. Deze doeken nemen veel vocht op en blijven zelfs – nadat ze vochtig zijn – lekker zacht. De luiers zijn gemaakt van katoen en hebben een afmeting van 70 x 70 centimeter. 

Fensilo hydrofiele luier

De hydrofiele luiers van Fensilo zijn gemaakt van katoen met een zeer hoge kwaliteit. De luiers voelen prettig aan, zowel voor jou als voor de baby. Bovendien zijn de luiers sneldrogend. Deze luiers hebben een afmeting van 70 x 80 centimeter. Bovendien kun je deze uitwassen op 95 graden. Zo weet je zeker dat elke bacterie geen schijn van kans maakt.

Lässig hydrofiele luier

Als je op zoek bent naar een hydrofiele luier van stevige kwaliteit, kun je aankloppen bij Lässig. Deze luiers zijn namelijk gemaakt van 30 procent katoen en 70 procent bamboe. Hierdoor blijven de luiers lang goed en zijn ze ook nog eens heerlijk zacht voor jouw kleine. Ja, ook na vele wasbeurten. Ideaal!

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van hydrofiele luiers ten opzichte van gewone luiers?

Als je gebruikmaakt van hydrofiele luiers, is dit beter voor het milieu. Je hoeft minder weg te gooien en bovendien is dit goedkoper in verhouding. Je kunt ze uitwassen en ze zijn weer klaar voor gebruik. Echter, moet jouw baby wel een overbroekje aan wanneer je hydrofiele luiers gebruikt.

Waarvoor kun je hydrofiele luiers gebruiken?

Je kunt hydrofiele luiers gebruiken voor jouw baby. Ook kun je deze luiers gebruiken als slabbetje, handdoek en als ondergrond om jouw baby mee te verschonen. We kunnen dus wel zeggen dat deze doeken multifunctioneel zijn.

Waar moet ik op letten als ik hydrofiele luiers koop?

Allereerst is het formaat van een hydrofiele luier belangrijk en voor welk doeleinde jij deze luiers gaat gebruiken. Ook is het belangrijk om te checken of jouw baby niet allergisch is voor hydrofiele luiers.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hydrofiele luiers