beste kinderbox

5x Beste Kinderbox

In de meeste gevallen wil je graag jouw kleintje elke seconde in de gaten houden. De kinderbox is een goede oplossing als je kindje even alleen moet zijn. Een kinderbox is namelijk een leuke en veilige plek om in te spelen. Je kunt je kind hierin even alleen laten, voor als jij bijvoorbeeld wil douchen. Dit biedt de ouders wat meer rust. Daarom is het belangrijk om een goede kinderbox aan te schaffen. Wil jij weten welke de beste is? Hieronder komen de vijf beste kinderboxen aan bod.

Lijst met 5 beste kinderboxen

Deryan kinderbox

Deze stevige kinderbox van Deryan is makkelijk op te vouwen en mee te nemen. Binnen twee seconden staat deze kinderbox klaar en kan jouw kleine erin spelen. De vergrendeling geeft genoeg veiligheid dat de kinderbox niet zomaar in zal klappen. In de bijgeleverde tas kun je de Deryan-box overal mee naartoe nemen. Niet alleen is deze box handig voor op reis, maar deze antracietgekleurde box staat ook fraai in het interieur.

Tectake kinderbox

Spelen, grabbelen en slapen: het kan allemaal in de kinderbox van TecTake. Ook deze kinderbox kan ingeklapt worden, zodat je deze box kan meenemen naar bijvoorbeeld een logeetje. Dankzij de mesh-stof hou jij jouw kleine altijd in de gaten. Bovendien kan deze kinderbox ook dienen als reisbedje, dankzij het slaapvlak. Wel is het belangrijk om te weten dat deze kinderbox niet als vervanger kan worden gezien van het kinderbed.

Childhome kinderbox

Deze witte, houten kinderbox past in elke woon- of slaapkamer. Dankzij de wieltjes kun je de kinderbox overal naartoe verplaatsen. Ook is de bodem verstelbaar op drie verschillende hoogtes. Het materiaal van de kinderbox is van massief beukenhout, wat zorgt voor een luxe uitstraling. De kinderbox van Childhome heeft een mooie afwerking en is makkelijk in elkaar te zetten. Zo kan jouw kleintje extra snel genieten van de kinderbox!

BabyDan kinderbox

Deze 5-hoekige kinderbox van BabyDan zorgt voor een glimlach. Naast dat het een kinderbox is, kun je het ook gebruiken als een multifunctioneel veiligheidshek en afscheiding. De totale lengte hiervan is 365 centimeter. Ook hoef je dankzij het deurtje in de kinderbox minder ver te bukken: je baby’tje kan zelf de kinderbox in- en uitkruipen. Op het bijgeleverde speelkleed kan jouw kindje ongestoord spelen dankzij de waterafstotende laag. 

Colorful Collection kinderbox

Deze gezellige kinderbox heeft een vorm van een huisje. Aan de bovenkant kun je bijvoorbeeld een babymobiel hangen, zodat jouw kleintje urenlang kan genieten van de zwevende schaapjes. De kinderbox van Colorful Collection is gemaakt van vurenhout met een donkergrijze laklaag, wat de kinderbox een stoere uitstraling geeft. 

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan mijn baby in de kinderbox?

Ieder kind is verschillend: ze groeien en ontwikkelen zich anders. Voor veel ouders is het een goed moment om een kinderbox aan te schaffen als het kindje begint te tijgeren en te kruipen. Dit is meestal tussen de vijf en zeven maanden. Wel is het verstandig om een kindermobiel of wat speelgoed in de box te leggen, zodat je baby zich kan vermaken. Daarentegen moet je ook niet té veel speelgoed erin leggen: dit kan overprikkeling veroorzaken.

Waar moet je op letten als je een kinderbox gebruikt?

Houd er allereerst rekening mee dat je kindje moet wennen aan de box. Het is namelijk een nieuwe plek. Daarom is het aan te raden om de tijd in de kinderbox op te bouwen. Als tweede kan een baby zich alleen voelen in de kinderbox: geef daarom je kindje af en toe wat aandacht. Als je de plek van de kinderbox blijft afwisselen, blijven ze zich vermaken; zo hebben ze telkens wat anders om naar te kijken.

Wat zijn de voordelen van een kinderbox?

Het eerste voordeel is dat kinderen leren om zichzelf te vermaken, waar de ouder het kindje goed in de gaten kan houden. Ook draagt de kinderbox bij aan een actieve leefstijl en het stimuleert de motoriek. Bovendien stelt het de ouder gerust, omdat het kindje op een veilige plek zit. Dit voelt het kindje immers ook: de kinderbox voelt als een veilige omgeving om in te spelen en slapen. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 kinderboxen