beste kinderstoel

5x Beste Kinderstoel

Kinderen kunnen meestal vanaf zes maanden zelfstandig rechtop zitten. Vaak is dat ook het moment dat baby’s pap gaan eten. Als je baby’tje dan eindelijk in de kinderstoel mag, is dat natuurlijk een stuk gezelliger bij het avondeten. Een kinderstoel heeft namelijk dezelfde hoogte als volwassenstoelen. Ook zijn kinderstoelen ontzettend handig, want op die manier wordt het eten geven een stuk makkelijker. Mits de kinderstoel stevig en veilig genoeg zijn natuurlijk! Welke kinderstoel is voor jou het beste? Hieronder bespreken wij de vijf beste kinderstoelen.

Lijst met 5 beste kinderstoelen

Safety 1st kinderstoel

Deze praktische kinderstoel van Safety 1st is een meegroeistoel gemaakt van hout. Doordat je de zitting en voetensteun kunt verstellen, kan jouw kindje altijd op de goede hoogte aan tafel zitten. De kinderstoel is geschikt voor kinderen vanaf zes maanden tot tien jaar. Dankzij deze kinderstoel kun je jaren vooruit: ook het veiligheidstuigje kun je eruit halen als je kind zelfstandig kan eten.

Hauck kinderstoel

Deze kinderstoel van Hauck kan ook in hoogte worden aangepast aan de lengte van jouw kindje. Eenvoudig kun je de voeten- en zitplank verstellen op de goede hoogte. De voorbeugel van de kinderstoel kan gecombineerd worden met de 5-puntsgordel of de kruisband. Zo kan jouw kindje vanaf zes maanden al gebruikmaken van deze toffe kinderstoel, die jaren mee kan: deze kinderstoel is geschikt voor kinderen tot maximaal 90 kilo.

Maxi-Cosi kinderstoel

De kinderstoel van Maxi-Cosi kun je gebruiken op zes verschillende manieren voor zes verschillende jaren. Vijf standen gaan van zitten naar slapen voor pasgeborenen, vier standen zijn voor het verstellen van het tafelblad en de hoogte kun je verstellen door middel van de negen verschillende standen. Ook als het avondeten naast het mondje van het kind valt, kun je de hoezen gemakkelijk afvegen door middel van de waterafstotende laag van de kussens. Bovendien kun je door middel van het kliksysteem de kinderstoel in elkaar zetten.

Puck kinderstoel

De in hoogte verstelbare kinderstoel van Puck is ideaal als jouw kindje aan het groeien is. De poten van de kinderstoel kun je gemakkelijk deels verwijderen, zodat de stoel altijd de goede hoogte heeft. Ook is de stoel voorzien van een verstelbare voetensteun, zodat de beentjes van jouw kindje altijd goed ondersteund worden en niet gaan tintelen.

Topmark kinderstoel

Ideaal als je de kinderstoel wil meenemen naar een logeetje of buiten de deur: de kinderstoel van Topmark kan opgevouwen worden tot een klein pakketje. De stoel is bekleed met PU-leer, wat makkelijk afneembaar is. Daarnaast kun je het eetblad verstellen en zelfs eraf halen, voor als je jouw kindje uit de stoel wil tillen. Deze kinderstoel is geschikt voor kinderen van zes maanden tot 36 maanden.

Veelgestelde vragen

Wanneer is het tijd voor een kinderstoel?

Dit hangt af van het kindje zelf. In de eerste weken en maanden eet een kind voornamelijk vloeibaar eten. Als het kindje ongeveer zes maanden is, kun je steviger voedsel geven zoals een papje of fruithapje. Als dit zover is, moet een kindje gaan zitten om te eten en dat is het juiste moment om een kinderstoel aan te schaffen. Zo kun jij makkelijker je kindje eten geven. 

Moet een kinderstoel aan bepaalde eisen voldoen?

Alle kinderproducten moeten voldoen aan Europese normen en richtlijnen: hier staan de letters CE voor. Verder is het altijd aan te raden om de labels van het product te checken. Om het comfort voor jouw kindje te waarborgen, kun je bijvoorbeeld kijken of er een kussen in het stoeltje zit. Daarnaast moet er absoluut een harnas of riem aanwezig zijn, voor maximale ondersteuning en veiligheid van jouw kind. Bovendien is een scheiding tussen de beentjes fijn. Dit voorkomt dat jouw kindje niet zal uitglijden. 

Wat zijn de voordelen van een kinderstoel?

Een kinderstoel is ideaal als je goede eetgewoonten wil aanleren. Ook hoef jij niet voortdurend onder het eten op jouw kleintje te letten, mits de kinderstoel stabiel en veilig is. Meestal kunnen kinderstoelen ook lang mee, afhankelijk van het model. Overigens is het comfortabeler voor jou, maar ook voor je kind. Een win-winsituatie!

Bekijk hieronder de volledige top-5 kinderstoelen