beste kinderfiets

5x Beste Kinderfiets

Een van de mooiste momenten van het ouderschap is om jouw kind te zien fietsen. Zonder zijwieltjes en zonder hulp van de ouders: wat zal jouw kindje blij zijn! Een fiets is daarom een goed cadeau om te geven zodat jouw kind ook zelfstandig naar school kan fietsen of naar een vriend of vriendinnetje om de hoek. Als je ook op zoek bent naar een kinderfiets, kun je de onderstaande lijst raadplegen met de vijf beste kinderfietsen.

Lijst met 5 beste kinderfietsen

Volare kinderfiets

De kinderfiets van Volare is stoer en is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Dankzij de zijwieltjes kan jouw kind nog even goed oefenen voordat hij zelfstandig kan gaan fietsen. De fiets is voorzien van een terugtraprem, een handrem en een fietsbel. Het frame is gemaakt van staal. 

Supersuper kinderfiets

Kan jouw kind niet zonder zijn pop? Met de kinderfiets van Supersuper kan de pop gelukkig mee, of dat nou voor- of achter op de fiets is. Ook kan jouw kind andere spulletjes meenemen in het mandje voorop het stuur. Het is een roze fiets met zijwieltjes, een mandje en een kinderzitje voor de pop.

Amigo kinderfiets

Als jouw kind een echte avonturier is, is de kinderfiets van Amigo voor hem of haar gemaakt. Op deze fiets kan jouw kind lekker stunten en dankzij de terugtraprem en handrem weer tot stilstand komen. De kinderfiets is voorzien van een gesloten kettingkast, fietsbel, zijwieltjes en reflectoren.

Yipeeh kinderfiets

De schattige kinderfiets van Yipeeh is speciaal voor kinderen die graag hun pop bij de hand willen hebben. Op het stuur van de fiets zit namelijk een mandje waar de pop in kan. Daarnaast is de kinderfiets voorzien van een duwstang, waarmee jij jouw kleine kunt begeleiden. 

2Cycle kinderfiets

De kinderfiets van 2Cycle is geschikt voor kinderen van twee tot vier jaar. Deze fiets heeft een zitje waar de pop in kan. Bovendien is deze fiets veilig genoeg: het is een stevige fiets met een gesloten kettingkast en beschermde handvatten. Zo kan jouw kleine op een veilige manier de fietspaden verkennen.

Veelgestelde vragen

Wat is veiliger voor een kinderfiets: een terugtraprem of handrem?

Een kinderfiets is het veiligst als de fiets beschikt over beide remmen, dus met een terugtraprem én een handrem. Als je toch een fiets kiest met een rem, ga dan voor een fiets met een terugtraprem.

Wanneer is het tijd voor een kinderfiets?

Als jouw kind goed voortbeweegt met een loopfiets of een driewieler én wanneer jouw kind te groot wordt voor deze fietsjes, is het goed om de stap te maken naar een kinderfiets.

Welke maat kinderfiets is geschikt voor mijn kind?

Meet allereerst de lengte op van jouw kind of check de kledingmaat van jouw kind. Kijk vervolgens welke wielmaat past bij de lengte van jouw kind. Bij een lichaamslengte van 94 centimeter tot 104 centimeter hoort bijvoorbeeld een wielmaat van twaalf inch.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kinderfietsen