beste kinderwagen

5x Beste Kinderwagen

Tijdens een wandeling kan een kinderwagen erg handig zijn. Ook al wil je je kindje graag in je armen vasthouden, het is comfortabeler voor jou en je kind om een kinderwagen te hebben. Hierdoor hebben de ouders ook meer bewegingsvrijheid en het is ontspannend voor de baby. Er zijn verschillende kinderwagens, met een verschillend budget en voor verschillende doeleinden. Wil jij een kinderwagen aanschaffen? Wij hebben voor jou de beste vijf kinderwagens op een rij gezet. 

Lijst met 5 beste kinderwagens

Xadventure kinderwagen

De soepele kinderwagen van Xadventure is te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer drie jaar. Deze kinderwagen kun je ook gebruiken als reiswieg: in de kinderwagen zit namelijk een wandelwageninzet. De kinderwagen is geschikt voor kinderen tot 15 kilo. Dankzij het compacte kliksysteem is de kinderwagen eenvoudig op te vouwen. Zo kun jij de kinderwagen overal mee naartoe nemen!

Maxi-Cosi kinderwagen

Deze kinderwagen bestaat uit een reiswieg en een kinderzitting. Tevens wordt deze geleverd met een boodschappenmand, zonnescherm, adapters en babyautostoeltjes. Dankzij de veiligheidsbeugel en duwbeugel neem jij je kindje veilig mee op de wandel. De kinderwagen van Maxi-Cosi heeft een maximumgewicht van 15 kilo. Ook vormt de zitting van de wagen mee met de houding van jouw kindje voor het optimale comfort.

Hauck kinderwagen

Niet alleen te gebruiken voor de wandel, maar ook in de auto en als buggy. Deze kinderwagenset van Hauck bestaat namelijk uit een kinderwagen, autostoel en buggy. Ideaal als je vaak onderweg bent met je kindje. Dankzij de vergrendelbare zwenkwielen kun je makkelijk sturen. De kinderwagen is voor kinderen tot 9 kilo, de autostoel voor kinderen tot 13 kilo en de buggy voor kinderen tot 15 kilo.

KinderKraft kinderwagen

Met één beweging kun je de kinderwagen van KinderKraft verstellen naar lig- en zitpositie. Dit biedt voor de ouders en kind het optimale comfort. Dankzij de grote wielen met vering is het eenvoudig om een weg te banen op welke ondergrond dan ook. Ook beschikt de kinderwagen van Kraft over een ruime boodschappenmand, een voetensteun en heeft het een grote verstelbare zonneklep. Deze kinderwagen is geschikt voor kinderen tot 15 kilo. 

Little World kinderwagen

De kinderwagen van Little World is voorzien van een trendy design. Dankzij de achterwaartse en voorwaartse zitting en de bijgeleverde autostoel kun jij overal met deze kinderwagen naartoe. Deze kinderwagen is geschikt voor kinderen tot 22 kilo en de autostoel voor kinderen tot 13 kilo. Ook biedt de kinderwagen genoeg veiligheid door de duwbeugel en voorbeugel. 

Veelgestelde vragen

Een kinderwagen met drie of vier wielen: wat is handiger?

In de eerdere jaren bestonden alle kinderwagens uit vier wielen. Toch worden steeds meer kinderwagens met drie wielen geproduceerd. Meestal zijn deze wielen dan een stuk groter, met twee wielen aan de achterkant en een wiel aan de voorkant. Het voordeel van deze kinderwagens is dat ze beter bestuurbaar zijn. Toch hebben deze kinderwagens wat minder ruimte om babyartikelen in op te bergen, zijn ze wat minder stabiel en een stukje zwaarder. Wil jij dus zonder problemen manoeuvreren met de kinderwagen? Dan kun je beter kiezen voor een kinderwagen met drie wielen.

Welke accessoires kan ik aanschaffen bij de kinderwagen?

In de meeste gevallen zitten er al accessoires bij de kinderwagen inbegrepen. Ook hangt het af van de behoefte van het gezin. Toch kun je verschillende accessoires los kopen, zoals een zonnescherm of regenhoes. Hiermee bescherm je jouw kind tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een klamboe gebruiken in de warme zomermaanden, om stekende insecten af te weren.

Tot welke leeftijd is een kinderwagen geschikt?

Kinderwagens kunnen al goed van pas komen als je kindje net is geboren. Over het algemeen worden kinderwagens gebruikt tot het kindje zes of acht maanden oud is. In deze levensfase slapen baby’s veel, waarvoor een kinderwagen erg handig is. De overstap van kinderwagen naar wandelwagen is meestal wanneer het kindje een halfjaar oud is, mits het kindje zelf zijn hoofdje omhoog kan houden. Zo kan jouw kind alle indrukken van de wereld in zich opnemen. Ook bestaan er kinderwagens met een wandelwagen in één model, zodat je de wagen kunt aanpassen op de groei van jouw kindje.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kinderwagens