beste kinderzitje

Wanneer je op reis gaat, staat de veiligheid van jouw kind voorop. Daarom is het belangrijk om een goed kinderzitje te kopen. Denk er op tijd over na en schaf al voor de komst van de baby een kinderzitje aan: misschien is de eerste reis met jouw kindje al wel van het ziekenhuis naar huis. Er zijn een boel kinderzitjes verkrijgbaar. In de onderstaande lijst hebben wij voor jou de vijf beste kinderzitjes op een rij gezet.

Lijst met 5 beste kinderzitjes

Safety 1st kinderzitje

Het eenvoudig te installeren kinderzitje van Safety 1st past in vrijwel elke auto. Met de extra bescherming aan de zijkanten en de verstelbare rugsteun met 3-puntsgordel is jouw kindje goed beveiligd. Dit autostoeltje is goedgekeurd volgens de Europese veiligheidseisen. Ook is er aan comfort geen gebrek voor jouw kind en voor jouzelf. Dankzij het lichte gewicht van de kinderstoel kun jij het stoeltje zonder problemen verplaatsen.

Maxi-Cosi kinderzitje

Als je auto beschikt over een ISOFIX-systeem, past het kinderzitje van Maxi-Cosi in jouw auto. De ISOFIX-verbinding maakt het kinderzitje stabieler en daardoor zit het veiliger. Dit kinderzitje is makkelijk te installeren en ook weer makkelijk te verplaatsen. Zelfs als er niemand in zit, blijft het stoeltje op zijn plek. Zo hoef je het stoeltje niet telkens uit de auto te halen. 

Xadventure kinderzitje

Dit meegroeiende kinderzitje van Xadventure is al te gebruiken vanaf de geboorte tot maar liefst twaalf jaar. Deze kinderstoel kan 360 graden draaien, waardoor jij je niet meer in gekke posities hoeft te wurmen om jouw kindje vast te zetten. Dit stoeltje wordt veilig vastgezet door middel van het Toptether- en ISOFIX-systeem waarmee de autostoel aan het chassis wordt gekoppeld. Dankzij de 5-puntsgordel, de gordelbeschermer en grote zijkussens blijft jouw kindje beschermd.

Titanium Baby kinderzitje

Het kinderzitje van Titanium Baby is geschikt voor kinderen van drie tot twaalf jaar. Dit kinderzitje voldoet aan alle veiligheidseisen dankzij de 3-puntsgordel en de ISOFIX-bevestigingspunten. Het mooie van dit kinderzitje, is dat hij met jouw kindje meegroeit. Je kunt namelijk de hoofdsteun verstellen in de hoogte. Ook kun je de rugleuning losmaken, zodat het zitje gebruikt kan worden als zitverhoger. 

Bebies First kinderzitje

Dit kinderzitje is ergonomisch, comfortabel en groeit met je kindje mee. Daarnaast is het zitje van Bebies First eenvoudig te installeren in de auto. Jouw kind kan hier jarenlang van genieten: het zitje is namelijk geschikt voor kinderen van negen tot 36 kilo. De rugleuning kun je losmaken, waardoor er een zitverhoger ontstaat. Het kinderstoeltje is dankzij zijn lichtgewicht eenvoudig los- en vast te maken, het stoeltje weegt namelijk maar vier kilo.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de regels rondom een kinderzitje?

Er zijn verschillende regels van kracht rondom het kinderzitje. De Europese regelgeving voor autostoelen, ECE R129 of i-Size van 2013 gaat samen met de vorige regel, ECE R44/4. De basisregel van het gebruik van een kinderzitje, is dat kinderen kleiner dan 135 centimeter in een kinderzitje moeten zitten. Hierbij is het belangrijk om je aan de volgende regels te houden:
– Kinderen onder de 135 centimeter moeten verplicht in een autostoel zitten;
– Baby’s tot vijftien maanden moeten in tegenovergestelde richting van de auto zitten. De nek is in die tijd nog niet genoeg ontwikkeld, en als je hard moet remmen loopt de baby minder risico op ernstige verwondingen;
– Je auto moet voorzien zijn van het ISOFIX-systeem.

Moet ik per se een nieuw kinderzitje kopen?

Als je de keuze hebt tussen een tweedehands of een nieuw kinderzitje, is het verstandiger om voor een nieuw kinderzitje te gaan. Het nemen van een tweedehands kinderzitje kan bepaalde risico’s met zich meenemen en over het algemeen kunnen kinderzitjes maar tien jaar gebruikt worden. Kinderzitjes zijn niet eeuwig houdbaar. Het materiaal kan bijvoorbeeld gaan slijten en een stoel kan onwaarneembare schade hebben opgelopen. Ook is er in de laatste jaren het een en ander veranderd rondom de wetgeving. Er bestaat dus een kans dat het tweedehands zitje niet voldoet aan de nieuwe regels.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kinderzitjes