beste luchtbevochtiger

5x Beste Luchtbevochtiger voor Baby’s

De luchtvochtigheid onder controle krijgen én houden kan lastig zijn. Droge lucht kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld de verwarming of airconditioning. Voor je baby is het belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het vermindert namelijk de kans op griep, verkoudheid en andere luchtweginfecties. Heb jij of je kindje ook vaak last van droge lucht? Dan is het misschien een goed idee om een luchtbevochtiger voor baby’s aan te schaffen. Hieronder staan de vijf beste luchtbevochtigers voor baby’s op een rij.

Lijst met 5 beste luchtbevochtigers voor baby’s

Medisana luchtbevochtiger

Het water in de luchtbevochtiger van Medisana verandert in fijne nevel die zich in de ruimte verspreidt. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd. De Medisana maakt amper geluid en schakelt automatisch uit wanneer de watertank leeg is. De maximale verneveling is 230 milliliter per uur en de gebruiksduur is maximaal twintig uur. Daarnaast is de vernevelaar makkelijk schoon te maken.

Alecto luchtbevochtiger

Deze luchtbevochtiger is speciaal gemaakt voor de kinderkamer. Ook projecteert de luchtbevochtiger van Alecto verschillende sterrenhemelen op het plafond, zodat jouw kindje heerlijk in slaap kan vallen. Dankzij de vernevelaar wordt jouw kindje wakker zonder een droge keel en droge ogen. Deze luchtbevochtiger heeft een gebruiksduur van acht uur en schakelt zichzelf uit nadat de watertank leeg is. Daarnaast kun je ook nog een aroma toevoegen, zodat er een heerlijk frisse geur wordt rondgeblazen. De luchtbevochtiger is geschikt voor een kamer tot 20 vierkante meter. 

Philips luchtbevochtiger

De Philips-luchtbevochtiger heeft een bevochtigingssysteem in drie fasen. Allereerst filtert de bevochtiger grote deeltjes, zoals haar van mensen of dieren en stof. Daarna worden er watermoleculen toegevoegd aan het water, zonder bacteriën of kalk. Als laatst komt er gezonde, bevochtigde lucht uit de luchtbevochtiger, zonder waterverneveling. Ook is dit systeem erg stil, waardoor er rustig kan worden doorgeslapen in de nacht.

Phannie luchtbevochtiger

Dankzij de luchtbevochtiger van Phannie is droge lucht verleden tijd. Het is een compacte luchtbevochtiger, zodat jij hem zelfs in je auto of een kleine kamer kan plaatsen. Ook kun jij een heerlijke olie toevoegen door middel van het bijgeleverde sponsstokje, zodat de ruimte om jou heen lekker ruikt. Wel moet je de Phannie aansluiten met een USB-kabel. Deze luchtbevochtiger heeft twee standen: een stand waarbij er voor zes uur lang wordt gesprayd en een stand waarbij er twaalf uur lang onderbroken wordt gesprayd. Het heeft een watercapaciteit van 260 milliliter.

101Products luchtbevochtiger

De luchtbevochtiger in de vorm van een kat is speciaal ontworpen voor de baby- en kinderkamer. Deze luchtbevochtiger bevordert de ademhaling, zowel ’s nachts als overdag. Daarnaast zit er een nachtlampje in de luchtbevochtiger, als betrouwbare bron van veiligheid. De luchtbevochtiger heeft de grootte van een hand, dus je neemt ‘m gemakkelijk overal mee naartoe. Bovendien heeft de Little Cat van 101Products een lampje die zeven verschillende standen heeft. De bevochtiger heeft een maximumduur van tien uur en een watercapaciteit van 200 milliliter. 

Veelgestelde vragen

Wat kan er gebeuren als ik geen luchtbevochtiger voor baby’s gebruik?

Een droge en koude omgeving is een ideale omstandigheid voor virussen. Bij het gebrek aan vocht in de lucht kan de ademhaling van de baby worden aangetast. Een luchtbevochtiger kan de volgende klachten wegnemen:
– Jeuk en irritatie in de ogen;
– Droge luchtwegen;
– Verkoudheid, hoesten en een loopneus;
– Droge huid en gebarsten lippen;
– Ademhalingsproblemen;
– Hoofdpijn.

Welke soorten luchtbevochtigers bestaan er?

Er zijn twee verschillende soorten luchtbevochtigers: met koude stoom en warme stoom. Beide bevochtigers hebben voor- en nadelen. De koude stoom zorgt voor minder stroomverbruik, een fijne stoomafgifte en is gunstig tegen keelontsteking, bronchitis of andere ziektes. De warme stoom zorgt juist voor een verhoogde temperatuur in de ruimte en kookt het water om daarvan stoom af te geven. Deze warme stoom heeft een grote werking tegen ziektekiemen en virussen. 

Waar moet ik de luchtbevochtiger plaatsen?

De plek is van essentieel belang als je wil dat er verschillende klachten worden voorkomen. Ten eerste is het belangrijk dat de nevel nooit direct op de baby moet vallen. Een goede afstand is twee meter, maar een nog betere plek is om de vernevelaar in het midden van de ruimte te plaatsen. Zo wordt de hele ruimte bevochtigd. Bij een hete stoombevochtiger is het van groot belang dat je de bevochtiger niet te dicht bij je kind plaatst.

Bekijk hieronder de volledige top-5 luchtbevochtigers