beste luiers

5x Beste Luiers

Wist je dat je baby ongeveer acht luiers per dag nodig heeft? Als je een baby hebt, zijn luiers de meest noodzakelijke én voor de hand liggende producten. Je gebruikt luiers vanaf de geboorte van jouw kind tot hij of zij ongeveer drie jaar oud is. Toch kan het lastig zijn om erachter te komen welke luier het beste bij jou kindje past. Er bestaan namelijk luiers in alle soorten en maten. Wil jij weten welke luier het beste aansluit op de behoeften van jouw kind? Hieronder bespreken wij de vijf beste luiers.

Lijst met 5 beste luiers

Pampers luiers

Misschien wel het bekendste luier-merk: Pampers. De bovenlaag van deze luiers zijn superzacht en hebben een ademende bovenlaag. Dit zorgt ervoor dat de luier comfortabel aanvoelt en vocht wegneemt van de huid. Deze luiers houden jouw kindje twaalf uur droog en beschermd. In de luier bevindt zich een urine-indicator, die aangeeft wanneer het tijd is om de luier te verschonen. De dubbele beschermranden passen zich aan de beentjes aan en beschermt de luier tegen lekken.

Zwitsal luiers

Dermatologisch getest, zacht en comfortabel: de Zwitsal-luiers zijn geschikt voor de gevoelige babyhuid. De plakstrips sluiten goed aan rondom het buikje, waardoor het jouw kind de optimale bewegingsvrijheid geeft. De luiers van Zwitsal zorgen ervoor dat de babybilletjes zacht zijn en zacht blijven. De luiers zijn namelijk gemaakt van zacht materiaal. Dankzij het toegevoegde geurbuiltje kun je zelf bepalen of je de Zwitsal-geur toevoegt aan de luiers.

DryNites luiers

De luiers van DryNites zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die ’s nachts nog niet zindelijk zijn. Deze bieden optimale bescherming en hebben een leuk design. Dit laatste geeft jouw kind een boost van zelfvertrouwen, omdat het lijkt alsof ze echt ondergoed aanhebben. Het zijn absorberende nachtbroekjes die zich aanpassen aan de leeftijd van jouw kind. Daarnaast valt het niet op als jouw kind dit nachtbroekje draagt onder de kleding. 

Huggies luiers

De luiers van Huggies hebben een uniek, zacht kussentje die binnen een paar seconden absorbeert. Daarnaast zorgen de luiers voor een milde bescherming voor het gevoelige huidje. Deze luiers zijn voornamelijk bedoeld voor pasgeboren baby’s. Deze luiers zijn voorzien van een lange plakstrip, zodat beter comfort wordt gegarandeerd. Ook zit er een vochtigheidsindicator in: de luier verandert van kleur om aan te geven dat het tijd is voor een schone luier.

Etos luiers

De Woezel & Pip-luiers van Etos houden jouw kindje langdurig droog door de ultra-absorberende, luchtdoorlatende kanalen. Deze kanalen nemen vocht goed op en zorgen voor een goede verdeling van het vocht, waardoor dit sneller kan worden afgevoerd. Ook zorgt de sneldrogende toplaag ervoor dat jouw kindje zowel overdag als ’s nachts droog blijft, tot wel twaalf uur lang. Deze luiers vormen zich uitstekend naar het lichaam van jouw kind, wat zorgt voor een goede pasvorm.

Veelgestelde vragen

Hoe moet je een luier verschonen?

Het kan lastig zijn om een luier te verschonen. Om eraan te wennen, is het verstandig om jezelf een vaste routine aan te leren. Hier een paar tips:
1 Was je handen en zorg ervoor dat alles binnen handbereik is;
2 Plaats de baby op zijn of haar rug en praat tegen de baby, zodat de baby zich vermaakt terwijl jij de kleertjes uittrekt;
3 Kijk in de binnenkant van de luier, dit zegt veel over de gezondheid van jouw baby;
4 Maak de baby schoon met vochtige babydoekjes: bij meisjes veeg je van voren naar achteren en bij jongens andersom;
5 Gebruik een luiercrème, zodat het babyhuidje gehydrateerd blijft;
6 Pak een schone luier en zorg ervoor dat deze goed om de buik en benen van de baby zit, zodat er niks kan ontsnappen. Het is belangrijk dat de luier ook niet té strak zit;
7 Kleed jouw baby’tje weer aan en rol de vieze luier op, sluit hem af met de bijbehorende stickers en gooi de luier weg;
8 De laatste stap is om jouw handen weer te wassen.

Hoeveel luiers heeft mijn baby per dag nodig?

Jouw baby heeft per dag veel luiers nodig. Als de baby een jaar is, heeft de baby al ongeveer 2000 luiers gebruikt. Gelukkig neemt het aantal luiers af naarmate de baby ouder wordt. Als de baby maat 1 heeft, gebruikt de baby gemiddeld 6,5 luiers per dag. Wanneer de baby is gegroeid en luiers past van maat 6, heeft de baby ongeveer 4 luiers per dag nodig.

Bekijk hieronder de volledige top-5 luiers