beste meegroeibed

5x Beste Meegroeibed

Met de juiste tools en meubels ben je goed voorbereid op de komst van jullie kleine. Een van de meubels die niet mag ontbreken, is een ledikantje. Dit biedt voor de baby een veilige en betrouwbare slaapplaats. Toch groeien baby’s als kool en willen we niet voor elke levensfase een nieuw bed aanschaffen. Gelukkig is toen het meegroeibed bedacht. Dit is een wieg die je om kunt zetten naar een peuterbed. Wil jij weten welk meegroeibed het beste bij jouw kind past? Hieronder zetten wij de vijf beste meegroeibedden voor je op een rij.

Lijst met 5 beste meegroeibedden

Quilola meegroeibed

Het ledikant van Quilola is een multifunctioneel meegroeibed van 70 x 140 centimeter. Je kunt dit bed gebruiken als ledikant, bankje en peuterbed. Door middel van de twee schotten kun je de buitenkant van het ledikant afschermen. De onderkant heeft drie verschillende niveaus en de buitenkant is voorzien van een beschermende plastic bijtrand, ter bescherming van gevoelige tanden en tandvlees.

Lorelli meegroeibed

Dankzij het 5-in-1-meegroeibed van Lorelli ben jij van alle gemakken voorzien. Het meegroeibed bestaat namelijk uit een tienerbed, ledikant, commode, nachtkastje en een bureau. Zo kan jouw kind jaren vooruit! Ook is het raster in hoogte verstelbaar, om rugklachten van de ouder tegen te gaan. Zo hoef jij nooit meer te bukken om jouw kind in te stoppen of uit bed te halen. 

Cabino meegroeibed

Het meegroeibed van Cabino is een ledikant, commode en kledingkast in een. Dankzij zijn compacte formaat is dit meegroeibed ideaal op de kleinere babykamers. Je kunt de bedbodem eenvoudig in hoogte verstellen. Zodra je kindje in bed gaat staan, is het belangrijk dat je het bedje op de laagste stand zet. Onder het slaapgedeelte zit een lade waarin je bijvoorbeeld beddengoed kunt opruimen.

Childhome meegroeibed

Door de spijlen te verwijderen, kun je het ledikantje makkelijk omtoveren tot een peuterbed. Het meegroeibed van Childhome heeft een verstelbare bodemhoogte, die je omlaag kunt doen als het kindje ouder wordt. Zo blijven de rails hoog genoeg en heb jij als ouder makkelijk toegang tot het bedje. Het meegroeibed is voorzien van wit hout, wat in elke kinderkamer past. 

Sebra meegroeibed

Het meegroeibed van Sebra is ontworpen in Denemarken, waardoor je de Scandinavische stijl in de kinderkamer kunt nabootsen. Het bed groeit mee totdat het kind ongeveer zeven jaar oud is. Je kunt het namelijk gebruiken als ledikant en juniorbed. Dit meegroeibed is voorzien van een rekje, die je eruit kunt halen als het kindje zelf uit bed kan stappen. Je kunt het bed eenvoudig uitschuiven naar een juniorbed, met extra poten aan de onderkant voor de stevigheid.

Veelgestelde vragen

Hoe pas je een meegroeibed aan?

In de meeste gevallen hebben de meegroeibedden een lattenbodem die je kunt verstellen in de hoogte. Wanneer je een pasgeboren baby hebt, is het niet fijn voor je rug om telkens ver te moeten bukken. Het is dus fijn om een verstelbaar bed te hebben, waar jouw rug blij van wordt. Wanneer het kindje groter wordt, kun je de bodem verlagen. Zo voorkom je dat het kind over de reling valt of erover heen klimt. Ook bestaan er meegroeibedden die je in de lengte kunt uitschuiven, waarbij je schotten voor het bed kunt plaatsen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meegroeibed?

Op de lange termijn bespaar je veel kosten als je een meegroeibed aanschaft. Je hoeft namelijk maar een bed te kopen voor een zeer lange tijd: de meeste meegroeibedden gaan mee totdat het kind ongeveer twaalf jaar oud is. Daarnaast is een meegroeibed beter voor het milieu. Een nadeel kan zijn dat een meegroeibed veel ruimte in beslag kan nemen. Ook is een meegroeibed niet geschikt voor pasgeboren baby’s die erg klein zijn. Een wieg is in dat geval beter.

Is een meegroeibed hetzelfde als een reiswieg?

Er bestaan een aantal overeenkomsten als het gaat om een reiswieg en een meegroeibed: ze hebben allebei afneembare onderdelen die je eenvoudig in elkaar kunt zetten. Toch zijn reisbedjes voornamelijk bedoeld voor onderweg. Deze zijn namelijk licht van gewicht. Meegroeibedden zijn voornamelijk bedoeld om op een plaats te blijven staan. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 meegroeibedden