beste melkpoedertoren

5x Beste Melkpoedertoren

Een melkpoedertoren is een soort fles waarin je poedermelk kunt opslaan, ter bereiding van de babyfles. Superhandig, want je kunt namelijk meerdere dosissen meenemen. Hierdoor draag je minder gewicht in je luiertas en het houdt de melk in perfecte staat. Waar je ook bent, je kunt altijd makkelijk en snel flessen klaarmaken om jouw kleine mee te voeden. Wil jij ook een melkpoedertoren aanschaffen? Wij zetten hieronder de vijf beste voor je op een rij.

Lijst met 5 beste melkpoedertorens

MAHKOTA melkpoedertoren

Wanneer je graag op pad gaat met jouw kindje, is een melkpoedertoren een echte must have. Met de MAHKOTA-melkpoedertoren heb jij altijd genoeg voeding bij de hand. In de poedertoren kun je vijf dosissen melkpoeder kwijt. Je kunt de toren makkelijk afsluiten dankzij de draaisluiting. Met de schenkdop kun je eenvoudig het poeder in het flesje gieten, zonder te smeren.

Dr. Brown’s melkpoedertoren

De compacte melkpoedertoren van Dr. Brown’s is ideaal voor onderweg. Je hebt in deze toren drie delen, waarbij je in elk deel acht schepjes kwijt kunt. In de melkpoedertoren zorg je ervoor dat de melk altijd schoon en droog bewaard wordt, wat natuurlijk erg belangrijk is als het gaat om jouw baby. Je kunt de bovenkant makkelijk open klikken, zodat je zonder gemors de poeder kunt overgieten in de fles.

Bo Jungle melkpoedertoren

Met de vier poederbakjes heb jij altijd genoeg melkpoeder bij de hand als je met jouw kleine op stap gaat. In de bakjes past met gemak 50 gram poeder. De verdeeltuit kun je op de verschillende bakjes draaien, zodat het verdelen makkelijk gaat. Ook kun je er dus voor kiezen om in plaats van vier bakjes, minder bakjes mee te nemen. Alle bakjes kun je er namelijk afdraaien. De toren van Bo Jungle is 100 procent luchtdicht en steriliseerbaar.

LC Toddler melkpoedertoren

Dankzij de melkpoedertoren van LC Toddler kun je de melkpoederbus thuislaten. Je kunt namelijk vier dosissen melkpoeder meenemen in de toren. Je kunt naast poeder ook babyhapjes in de toren stoppen. Met de schenkdop kun je de inhoud makkelijk overschenken. Omdat elk compartiment beschikt over een eigen deksel, kun je elk compartiment apart meenemen.

Seba&co melkpoedertoren

De melkpoedertoren van Seba&co is praktisch, heeft een uniek design en is overal mee naartoe te nemen. Dankzij de luchtdichte afsluiting kun je de poeder bewaren in een hygiënische plek. Bovendien kun je de melkpoedertoren handig meenemen dankzij het handvat aan de bovenkant. De toren heeft een doseersysteem van drie lagen, zodat jij altijd voldoende melkpoeder mee kunt nemen voor jouw kleine.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik de melkpoedertoren schoon?

Voor de gezondheid van de baby is het van essentieel belang dat er goed wordt omgegaan met hygiëne. Hierdoor wordt ook de melk in goede conditie gehouden. Let hierbij op het volgende:
– Spoel met koud water alle onderdelen schoon van de melkpoedertoren;
– Maak alle onderdelen grondig schoon met vloeibare zeep en warm water;
– Vervolgens spoel je de onderdelen af met warm water;
– De onderdelen van de melkpoedertoren moet je laten drogen op een droogrek;
– Als laatst is het belangrijk dat je regelmatig controleert of de melkpoedertoren niet slijt of is gescheurd. Zo kunnen er namelijk bacteriën binnendringen. 

Wat zijn de voordelen van een melkpoedertoren?

De melkpoedertoren is een zeer handig product dat het voeden van jouw baby een stuk makkelijker maakt. Ze zijn handig en veelzijdig en je kunt ze ook blijven gebruiken als jouw kind ouder wordt. Er zijn nog veel meer voordelen:
– Je kunt meerdere dosissen poedermelk meenemen;
– De luiertas wordt hierdoor minder zwaar, omdat je alleen de benodigde hoeveelheid melk meehebt;
– Melkpoedertorens zijn zeer hygiënisch, waardoor de melk in goede staat blijft.

Kan ik niet beter de bereide flessen meenemen, in plaats van de melkpoedertoren?

Melk dat bereid is, kan maar twee uur lang op kamertemperatuur bewaard worden. De melkpoedertoren is juist zo nuttig, aangezien het niet mogelijk is om een bereide fles lang te bewaren. De melk kan dan schadelijk zijn voor je baby. De poedermelk wordt dankzij een melkpoedertoren in perfecte staat gehouden. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 melkpoedertorens