beste mozesmandje

5x Beste Mozesmandje

Een wiegje is het eerste product dat je nodig hebt als er een baby op komst is. Het is van belang dat je een goede wieg uitzoekt, omdat de kleine in het begin veel zal slapen en uitrusten. Echter, kan een standaard wieg als een sta-in-de-weg worden gezien. Een oplossing hiervoor is om een kleiner model te zoeken, bijvoorbeeld een Mozesmandje. Deze zijn licht van gewicht, klein en comfortabel voor de baby. Met een Mozesmandje kun je de baby wiegen naar dromenland. Wil jij ook een Mozesmandje kopen? Lees hieronder de vijf beste Mozesmandjes.

Lijst met 5 beste Mozesmandjes

Little World Mozesmandje

Het Mozesmandje van Little World heeft een klassiek design. Jouw kindje zal er comfortabel in liggen, ook onderweg. Je kunt dit Mozesmandje namelijk overal mee naartoe nemen, omdat het mandje licht van gewicht is. Met het hemeltje heeft jouw kleine geen last van het zonlicht. Dankzij de witte kleur staat dit Mozesmandje goed in elke babykamer. 

BabyRace Mozesmandje

Het handgemaakte Mozesmandje van BabyRace is hip, comfortabel en geeft een geborgen gevoel. Het mandje is gemaakt van 100 procent puur katoendraad en is met de hand gehaakt. Met het bijgeleverde matrasje kan jouw baby’tje heerlijk wegdoezelen. Ook is het mandje makkelijk te verplaatsen: zo kan jouw kleine overal veilig en fijn slapen. Dankzij de twee kwastjes aan de zijkant is dit Mozesmandje een echte eyecatcher in huis!

LilyLou Amsterdam Mozesmandje

Tijdens de eerste paar weken van je baby is een Mozesmandje ideaal. Het Mozesmandje van LilyLou Amsterdam is gemaakt van zeegras, wat er knus uitziet. Zo kan jouw kleine altijd op een veilig plekje slapen. Bovendien is dit mandje voorzien van twee handvatten, zodat je het mandje overal mee naartoe kunt nemen. Draag overigens nooit het Mozesmandje met jouw baby erin en laat de draagriemen niet in de reiswieg hangen. 

B. Childhood Mozesmandje

Het Mozesmandje van B. Childhood is gemaakt van maisblad, zodat het mandje een rustieke uitstraling krijgt. Dit mandje heeft twee handvatten, zodat je het Mozesmandje makkelijk mee kunt nemen. Het mandje wordt standaard geleverd met een matrasje, met polyester-materiaal. Echter, moet je dit mandje niet optillen met de baby erin. 

Migo Styling Mozesmandje

Het Mozesmandje van Migo Styling is geschikt voor pasgeboren baby’s die nog niet uit zichzelf kunnen zitten of rollen. De buitenkant van het mandje is gemaakt van gevlochten palmbladeren, wat een natuurlijke uitstraling creëert. Daarnaast is het Mozesmandje voorzien van een bijgeleverd matrasje, die 3 centimeter dik is. Heerlijk wegdommelen is gegarandeerd voor jouw kleine!

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik een Mozesmandje gebruiken?

Totdat de baby ongeveer vier maanden is, kun je een Mozesmandje gebruiken. Dit hangt natuurlijk af van de snelheid waarmee de baby groeit. Het moment wanneer jouw kleine uit zichzelf gaat zitten of gaat rollen, moet je het Mozesmandje vervangen met een grotere wieg. Om jouw kleine te laten wennen aan een grotere wieg, is om de baby overdag in de wieg te leggen en in de nacht nog in het Mozesmandje. Op deze manier raakt jouw kind langzaam gewend aan een grotere wieg, zonder dat dit onverwachts door de baby wordt ervaren.

Welk matras hoort in een Mozesmandje?

Sommige Mozesmandjes worden geleverd met een matrasje. Toch wil dit niet zeggen dat dit matras de beste optie is voor jouw baby. Voordat je het Mozesmandje koopt, is het belangrijk om de afmetingen van het matras te controleren. Als het matras te klein is, kan de baby klem komen te zitten tussen het mandje en het matras. Daarnaast moet het matrasje niet te zacht en niet te hard zijn. Als het matras de juiste afmetingen en het goede gewicht heeft, zal dit de groei van de baby bevorderen.

Wat zijn de voordelen van een Mozesmandje?

Een Mozesmandje heeft veel voordelen ten opzichte van andere wiegjes:
– Mozesmandjes zijn klein, waardoor ze niet veel ruimte in beslag nemen;
– Je kunt dankzij een Mozesmandje makkelijker jouw baby kalmeren, omdat dit mandje langer is dan een standaardwieg;
– Dankzij hun lichte gewicht en kleine formaat kun je het Mozesmandje makkelijk verplaatsen;
– Mozesmandjes zorgen ervoor dat de baby zich veilig en comfortabel voelt. De kleine afmetingen doen de baby denken aan de baarmoeder. Ook kan de baby meteen de zijkanten van het mandje aanraken. Dit geeft ook een veilig gevoel.

Bekijk hieronder de volledige top-5 mozesmandjes