beste nachtlampje

5x Beste Nachtlampje

Kinderen kunnen bang zijn in het donker en kunnen daardoor slechter in slaap komen, helemaal als ze alleen moeten slapen in hun eigen kamer. Nachtlampjes bieden een gevoel van zekerheid en rust tijdens de nacht. Nachtlampjes zijn er in verschillende soorten en maten en vaak hebben de nachtlampjes verschillende standen. Het belangrijkste doel is natuurlijk dat jouw kindje dankzij de lamp rustig in slaap valt. Wil jij ook een nachtlampje aanschaffen voor jouw kindje? Hieronder zetten wij de vijf beste nachtlampjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste nachtlampjes

Kids Castle nachtlampje

Dit schattige oplaadbare uiltje van Kids Castle is gemaakt van siliconen. Dit nachtlampje geeft subtiel licht af, waardoor jouw kindje een veilig gevoel krijgt bij het slapen. Het lampje heeft drie verschillende standen: constant licht, langzaam aan en uit en snel knipperen. Door stevig op het uiltje te tikken verander je de lichtstand. Ook heeft dit uiltje acht verschillende lichtkleuren.

DHINK nachtlampje

Het eenhoorn-nachtlampje van DHINK wordt de beste vriend van jouw kind. Het lampje creëert een rustgevende sfeer waarin baby’s en peuters zich veilig voelen. De eekhoorn gaat automatisch in slaapstand als deze vijftien minuten niet wordt aangeraakt: de lamp bevat namelijk een speciale tap- en dimfunctie. Je kunt het lampje continu aanlaten door ‘m aan een USB-kabel te koppelen.

Zazu nachtlampje

Met het nachtlampje van Zazu hoeft jouw kind niet meer bang te zijn in het donker. Dit nachtlampje heeft twee verschillende lampjes: de ring en het uiltje. Deze kunnen afzonderlijk of tegelijk branden. Ook hebben ze ieder een eigen timer-functie en dimsysteem. Het lampje heeft een geluidssensor: als er geluid wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld als jouw kleine huilt, gaat het lampje automatisch aan. Dit lampje werkt zowel op 220V als op batterijen.

Simply for kids nachtlampje

Dit nachtlampje van Simply for kids heeft een Nijntje-figuur in een jurkje. Het nachtlampje verspreidt zacht licht zodat jouw kleine rustig in slaap kan vallen. Met een sensor kun je het lampje makkelijk aan en uit doen. Wanneer je met je hand over de sensor heengaat, gaat het lampje aan. Als het lampje twaalf minuten niet wordt aangeraakt, gaat het lampje vanzelf uit. Het lampje werkt op batterijen.

A Little Lovely Company nachtlampje

Het lieve nachtlampje in de vorm van een ster van A Little Lovely Company is ideaal voor kinderkamers. Dankzij de LED-lampjes wordt het lampje nooit heet en het geeft zacht licht af. Ook zit er een timer op het nachtlampje, zodat de lamp zichzelf na vijftien minuten uitschakelt. De lamp werkt op batterijen.

Veelgestelde vragen

Welke lichtkleur werkt het meest kalmerend?

Er bestaan veel nachtlampjes waarbij je de kleur kunt instellen. Daarom vragen veel ouders zich af wat de beste, meest rustgevende kleur is om bij in slaap te vallen. Vroeger zei men dat wit of blauw licht perfect was om in slaap te vallen, maar dit blijkt niet waar te zijn. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat rood of oranje licht het meest kalmerend werkt.

Welke voordelen heeft een nachtlampje?

Nachtlampjes hebben verscheidende voordelen als het gaat om kinderen. Allereerst biedt een nachtlampje een veilig gevoel, omdat sommige kinderen bang zijn in het donker. Dit zorgt ervoor dat jouw kind een fijnere nachtrust krijgt. Bovendien zorgt een nachtlampje ervoor dat kinderen de weg terug kunnen vinden in hun kinderkamer. Ook voor ouders is een nachtlamp een goede uitvinding: zij kunnen namelijk hun kind in de gaten houden wanneer hij of zij slaapt. 

Op welke leeftijd heeft een kind behoefte aan een nachtlampje?

De leeftijd maakt niet veel uit voor het gebruik van een nachtlampje. Toch kan het voor kinderen spannend zijn die sinds kort zelfstandig moeten gaan slapen op hun eigen kamer. Wanneer de slaapkamer pikdonker is, kan het fijn zijn voor jouw kind om een nachtlampje naast het bed te plaatsen. De angst voor het donker krijgen kinderen ergens tussen de drie en zes jaar. Op die leeftijd dromen kinderen veel en krijgen soms nachtmerries. Voor dat soort momenten kan een nachtlamp erg handig zijn.

Bekijk hieronder de volledige top-5 nachtlampjes