beste potje

5x Beste Potje

Als ouder kijk je geheid uit naar het moment dat de luiertijd langzaamaan voorbijgaat. De overstap van luiers naar het toilet is groot. Daarom is een potje uitermate geschikt om jouw kindje te voorzien van zindelijkheidstraining. Ook is het belangrijk als het potje is afgestemd op de behoeften van jouw kind. Wel is geduld én begrip erg belangrijk in deze tijd. Wil jij weten welk potje de behoeften van jouw kind verwezenlijken? Lees hieronder de vijf beste potjes.

Lijst met 5 beste potjes

Fisher-Price potje 

Het potje van Fisher-Price kan ook als krukje gebruikt worden. Met dit potje kun jij jouw kindje helpen in drie stappen: de eerste stap is een oefenpotje. De tweede stap is een toiletverkleiner, die je op de wc kunt bevestigen. Hierbij wordt de onderkant gevormd naar een opstapkrukje om beter bij de wc te kunnen. In de laatste stap kan jouw kindje het krukje gebruiken als opstapje voor het handenwassen. Je kunt jouw kleine belonen met een van de vier melodietjes, zodat jouw kindje weet wanneer hij of zij een behoefte heeft gedaan.

Jippie’s potje 

Jippie’s potje is bedacht door een moeder. Dit potje is speciaal bedacht voor onderweg dankzij het lichte gewicht en de waterbestendigheid. Zelfs wanneer jouw kind zijn of haar behoefte heeft gedaan, kun je de deksel dicht doen en weer meenemen. Zo heb je geen gedoe met wegwerpzakjes en luiers. Dit potje is ideaal voor als je op reis gaat. Het potje is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen: onder andere een dinosaurus, lieveheersbeestje en een koe.

Keeeper potje 

Het merk Keeeper produceert al jarenlang potjes en toilettrainers. Ook heeft dit merk meerdere awards gewonnen. We kunnen er dus niet omheen draaien dat dit potje kwalitatief goed is. Deze potjes zijn beschikbaar in verschillende printjes, voorzien van een overprint. Zo vervaagt de print niet. Ook hebben de vier hoeken een anti-sliplaag, zodat het potje niet verschuift als jij jouw kindje in de goede positie wil brengen.

bébé-jou potje 

Ben je op zoek naar een simpel plaspotje zonder te veel poespas? Dit ergonomische potje biedt het ultieme zitcomfort voor jouw kleine. Dankzij de anti-sliplaag aan de onderkant verschuift het potje niet. Ook is het eenvoudige potje van bébé-jou makkelijk te reinigen en te legen door de handgreep aan de achterkant.

Baninni potje 

Het schattige en stabiele potje van Baninni heeft een vorm van een walvis. De staart van de walvis dient als een rugleuning, zodat jouw kindje comfortabel zijn behoefte kan doen. Ook glijdt jouw kleine niet weg met het potje, aangezien het potje een anti-sliplaag heeft. Met de uitneembare binnenkant kun jij het potje eenvoudig schoonmaken. Een echte eye-catcher in het toilet!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste plek voor een potje?

Het is aan te raden om het potje in de wc te plaatsen. Zo weet jouw kindje op welke plaats hij of zijn een behoefte moet doen. Als jij samen met je kindje naar de wc gaat, zal je kind jou nadoen. Ook voorkom je hiermee ongelukjes in huis: kindjes moeten gaandeweg hun eigen lichaam onder controle krijgen.

Wanneer begin ik met de zindelijkheidstraining?

Geduld is een schone zaak. Dit geldt vooral voor de ouders in de periode van de zindelijkheidstraining. Ook geeft jouw kind kleine signalen als hij of zij klaar is met de luierperiode. Aan de hand van de volgende signalen kun jij starten met de zindelijkheidstraining:
Jouw kindje…
– …begint te lopen;
– …kan een paar minuten op een potje zitten;
– …begrijpt aanwijzingen van de ouder en volgt deze op;
– …kan minimaal een uur droog blijven;
– …laat merken dat de luier vies is aan de hand van woordjes, gebaren of een bepaalde houding;
– …laat merken dat de luier af mag.

Welke soorten potjes zijn er?

Potjes zijn er in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk om de behoeften van jouw kindje waar te maken. Er bestaan bijvoorbeeld aan de muur-gemonteerde potjes voor als jouw kindje staand wil plassen. Ook zijn er simpele toiletbrillen die je op een gewone wc-pot kunt vastklikken. Bovendien bestaan er draagbare potjes, die handig zijn voor onderweg.

Bekijk hieronder de volledige top-5 potjes