beste verschoonmatje

5x Beste Verschoonmatje

Als een kindje onderweg is, moet je je voorbereiden op allerlei zaken. Als de baby eenmaal deel heeft genomen aan jouw gezin, zijn er vele momenten waarbij je handen tekortkomt. Een voorbeeld van een van deze momenten is het verschonen. Gelukkig was toen het verschoningsmatje uitgevonden: deze maken jouw leven als ouder een stuk gemakkelijker. Deze zorgen ervoor dat jij zonder zorgen jouw kindje kan verschonen. Wil jij ook een verschoonmatje kopen? Hieronder lees je de vijf beste verschoonmatjes.

Lijst met 5 beste verschoonmatjes

Lässig verschoonmatje 

Als je niet de hele luiertas wil meenemen, kun je het verschoonmatje van Lässig gebruiken. Dankzij de verschillende compartimenten in dit matje kun jij alle benodigdheden kwijt voor het verschonen. Luiers, luierzakjes, fopspeen en een billencrème: zo heb jij alles op een plek. De zachte voering van het verschoonmatje zorgt voor een optimale luierwissel voor jou en de baby.

KipKep verschoonmatje 

Een goede aanvulling voor iedere luiertas: het zachte verschoonmatje van KipKep. Deze biedt het optimale comfort voor jouw kleine. Het verschoonmatje is namelijk voorzien van twee zijdes. De zijde met zacht katoenen zijde is ideaal voor de zomer en de gecoate zijde is ideaal voor de winter. Je kunt het matje opvouwen tot een pakketje, zodat je het matje overal mee naartoe kunt nemen. Als het verschoonmatje is vies geworden, kun je het eenvoudig wassen in de wasmachine.

Little Dutch verschoonmatje 

Met het Little Dutch-verschoonmatje kun je waar en wanneer jouw baby verschonen. Aan de binnenkant van het verschoonmatje zitten handige compartimenten, zodat jij alle luierbenodigdheden bij je hebt. De binnenkant van het matje is voorzien van fiberfill, zodat jouw baby’tje lekker zacht kan liggen tijdens het verschonen. De producten van Little Dutch zijn kinderarbeidsvrij gemaakt.

SIVAYES verschoonmatje 

Met het verschoonmatje van SIVAYES kun jij overal jouw baby verschonen. Dit matje is voorzien van een waterafstotende laag, zodat ongelukjes geen probleem zijn. Dankzij het leuke design is dit verschoonmatje een echte eyecatcher. Met een drukknop kun jij het verschoonmatje makkelijk opvouwen. Zo kun jij dit compacte matje zelfs meenemen in jouw handtas.

Luiertasrugzak verschoonmatje 

Wassen, aankleden, verschonen… Het kan allemaal met het verschoningsmatje van Luiertasrugzak. Dit verschoningsmatje is eigenlijk een groot etui: er zitten verschillende vakken in, zodat jij alles bij de hand hebt voor jouw kleine. Ook zit er een waterdicht matje in, waar jij bijvoorbeeld jouw telefoon in kwijt kan. Het voordeel van dit verschoonmatje is dat het is voorzien van een voering voor het hoofdje. Er zit namelijk een klein kussentje in het matje die het hoofdje van jouw baby beschermt. Je kunt het matje makkelijk sluiten dankzij een kliksysteem.

Veelgestelde vragen

Is het verschoonmatje wasmachinebestendig?

Als je het verschoonmatje een paar keer hebt gebruikt, is het wel fris als je ‘m kunt wassen in de wasmachine. Gelukkig zijn de meeste verschoonmatjes wasmachinebestendig. Bovendien is het belangrijk als deze regelmatig wordt schoongemaakt. Dit product komt namelijk wel in direct contact met de huid van jouw kindje. Er bestaan ook modellen die je met de hand moet uitwassen, of matjes die bijvoorbeeld niet in de droger kunnen. Check dus altijd even het wasvoorschrift.

Welke voordelen heeft een verschoonmatje?

Allereerst kun je dankzij een verschoonmatje jouw kleine verschonen op ieder moment. Ook blijft een aankleedkussen altijd schoon dankzij een verschoonmatje. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje tijdens het verschonen. Als dit gebeurt, doe je simpelweg alleen het verschoonmatje in de wasmachine. Ook zijn de materialen van het verschoonmatje zacht en goed voor het tere huidje van de baby. Dankzij een verschoonmatje komt de huid niet in aanraking met de ondergrond.

Hoeveel verschoonmatjes heb ik nodig?

Eigenlijk hangt dat af van jou en jouw baby. Op hoeveel plekken zou jij jouw baby willen verschonen, en heeft jouw baby vaak ongelukjes tijdens het verschonen? Als jouw kindje bijvoorbeeld naar de kinderopvang gaat, kan het handig zijn als jouw baby zijn eigen verschoonmatje heeft. Ook kan het handig zijn als je een back-up-verschoonmatje achter de hand hebt, voor als een verschoonmatje in de wasmachine zit.

Bekijk hieronder de volledige top-5 verschoonmatjes