beste wipstoeltje

5x Beste Wipstoeltje

Met een wipstoeltje heb je jouw handen vrij, maar is jouw baby toch dicht bij je in de buurt. In eerste instantie denken veel ouders dat een wipstoeltje misbaar is, maar toch kan een wipstoeltje een hele uitkomst bieden. Een wipstoeltje is namelijk een handige uitvinding om het baby’tje te kalmeren. Zo kan jij even een klusje tussendoor doen. Wil jij ook jouw baby voorzien van zijn eerste echte stoeltje? Hieronder zetten wij de vijf beste wipstoeltjes voor je op een rij.

Lijst met 5 beste wipstoeltjes

Babybjörn wipstoeltje

Jouw baby kan heerlijk schommelen in de ergonomische wipstoel van Babybjörn. Dit stoeltje ondersteunt namelijk de rug, nek en hoofd van jouw baby. De stoffen zitting vormt zich naar het lijfje van jouw kleine. Deze wipstoel kun je gebruiken zonder elektriciteit of batterijen en is geschikt voor baby’s tot en met twee jaar. Baby rustig, ouders blij!

Chicco wipstoeltje

Het Chicco-wipstoeltje is te gebruiken in twee levensfasen. De wipstoel zelf is namelijk te gebruiken tot ongeveer zes maanden. Later kun je de verkleiner en veiligheidsstoel uit het wipstoeltje halen, zodat jouw kleintje van de stoel kan blijven genieten tot hij of zij achttien kilo is. Het zitje is breed en gewatteerd: optimaal comfort gegarandeerd! Bovendien kan jouw kleine zich vermaken met de speeltjes die boven het gezichtje hangen. Je kunt namelijk speeltjes vastmaken aan de speelboog.

Little World wipstoeltje

Dit wipstoeltje is van alle gemakken voorzien. Met muziek in de oren kan jouw kindje heerlijk uitrusten. Het wipstoeltje van Little World is namelijk voorzien van acht verschillende muziekjes. Met de stroomadapter of batterijen kan je zelf instellen hoe snel jouw kind geschommeld moet worden. Je kunt kiezen uit vijf verschillende standen. Bovendien is het zitje te verstellen in twee verschillende standen.

Maxi-Cosi wipstoeltje

Tijd om te relaxen voor jou en jouw kindje. Terwijl jouw kindje aan het uitrusten is in het wipstoeltje van Maxi-Cosi, heb jij even tijd voor jezelf. Je kunt met slechts een hand het stoeltje verstellen in de drie verschillende standen. Als jouw baby genoeg heeft gezien van het wipstoeltje, kun je het wipstoeltje inklappen en makkelijk opbergen. Ook al is de bekleding heel zacht, je kunt de stof alsnog makkelijk schoonmaken.

Xadventure wipstoeltje

Jouw kleintje kan gelijk genieten van het wipstoeltje van Xadventure dankzij de bijgeleverde hoofdverkleiner. De wipstoel heeft een ingebouwde speaker die je met bluetooth kunt verbinden. Zo kun jij de favoriete muziekjes van jouw kleine laten afspelen. Bovendien kun je de snelheid van het stoeltje aanpassen door de afstandsbediening. Wanneer er even geen stopcontact in de buurt is, kun je het stoeltje aansluiten op een powerbank. Zo kan jouw kindje altijd genieten van zijn wipstoeltje, waar jullie ook zijn.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een wipstoeltje?

Wanneer jouw baby in aanraking komt met een wipstoeltje, voelen ze zich vertrouwd en raken ze aan hun omgeving gewend. Als het baby’tje wakker is, kan hij of zij om zich heen kijken. Dit kan een zeer positieve werking hebben. Bovendien helpt een wipstoeltje om een goede motoriek te ontwikkelen en baby’s ontdekken op deze manier hun balans. Niet geheel onbelangrijk is dat een wipstoeltje een moment kan bieden dat de ouder even een andere taak kan uitvoeren.

Vanaf welke leeftijd kan mijn baby gebruikmaken van een wipstoeltje?

Over het algemeen zijn wipstoeltjes geschikt voor pasgeboren baby’s. Wipstoeltjes zijn eigenlijk een aanvulling op de wieg. Ook biedt het wipstoeltje ondersteuning aan het hoofd, zodat de baby rechtop kan blijven zitten. Meestal kunnen wipstoeltjes gebruikt worden tot en met zes maanden en soms zelfs totdat het kindje twee jaar oud is. Dit verschilt wel per wipstoel.

Wat is de beste plek voor een wipstoeltje?

Let erop dat je een wipstoeltje altijd op een harde ondergrond plaatst. Wipstoeltjes zijn gevaarlijk als ze worden geplaatst op bijvoorbeeld een stoel, een zachte ondergrond of een trillend voorwerp. Ook mogen wipstoeltjes niet op een hoge plek geplaatst worden, zelfs niet als de pootjes voorzien zijn van anti-slipmateriaal. Wipstoeltjes kunnen namelijk door hun wipfunctie verschuiven.

Bekijk hieronder de volledige top-5 wipstoeltjes