Interactief speelgoed

Onze kinderen spelen en leren, natuurlijk is dat maar goed ook. Er zijn veel soorten speelgoed die ontzettend goed mee werken aan een goede ontwikkeling voor onze kinderen. Denk dan aan bijvoorbeeld de welbekende blokkentoren of andere noemen ze de stapelblokken, de houten treinrails, en bijvoorbeeld de leesboekjes met geluid. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer soorten.

                                      

Kinderen vinden het vooral erg leuk dat het speelgoed geluid maakt en soms nog lichtjes kado geeft ook. Je hebt dit natuurlijk in diverse soorten. Kinderen leren hier mee dat door bepaalde handelingen ze ”beloond” worden met een leuk liedje of melodietje.
Kinderen kunnen hier geen genoegen van krijgen, terwijl veel ouders hopen dat de batterijen van dit product snel leeg zullen zijn. Misschien is het handig om bij de aanschaf hier van te letten of er een mogelijkheid is om het volume te regelen. Zo word je zelf vast een stuk vrolijker en kunnen de kinderen toch door blijven spelen.

Een bijkomend voordeel van dit soort speelgoed is vaak dat je kindje sneller mee gaat praten. Veel van dit interactieve speelgoed stimleert juist de taalontwikkeling, denk dan aan bijvoorbeeld de geluiden boekjes met de eerste woordjes, zinnetjes en de daarbij behorende vrolijke liedjes.

Op het gebied van leren tellen is er ook een hoop speelgoed te vinden. Je hebt leuke boekjes die hard op mee tellen, leuke artikelen van onder V-Tech doen het ook altijd goed. Maar natuurlijk zijn er ook de welbekende liedjes die je op Youtube kan luisteren of gewoon via de ouwe vertrouwde CD’s.

Al met al is er genoeg interactief speelgoed en dit is voor wel de grove als de fijne motoriek een goede start om mee te oefenen.

Let er bij het aanschaffen van dit soort speelgoed altijd op dat je let op de leeftijd van je kindje, en aan de behoeftes van je kindje. Sommige kinderen zijn nou eenmaal sneller als de andere en daarvoor kan je natuurlijk altijd een stapje hoger gaan om zo je kindje nog meer uit te dagen.