Week 19, vanaf nu luisterd er altijd iemand mee.

Als je 19 weken zwanger bent, werkt het gehoor van jullie baby. Vanaf nu luistert er dus altijd iemand met je mee! Heb jij trouwens een zwangerschapsstreep op je buik? Deze streep zat er altijd al, maar wordt pas tijdens je zwangerschap zichtbaar.

De oren van jullie baby zitten bijna helemaal op de goede plek in week 19 van je zwangerschap. Nu ze ook kraakbeen en botjes (de gehoorbotjes) hebben, begint het gehoor van jullie baby te werken. Vanaf deze week luistert er dus altijd iemand met je mee! Zo raakt jullie baby alvast gewend aan je stem.

In de 19e week van je zwangerschap zijn de armen en benen van jullie baby in de juiste verhouding ten opzichte van elkaar en de rest van het lichaam. Het kraakbeen van de ledematen wordt steeds verder vervangen door bot. Daarnaast gaan de zenuwen tussen de hersenen en spieren steeds beter werken. Dit zorgt ervoor dat jullie baby steeds meer controle heeft over alle bewegingen. Als je in de afgelopen weken nog geen schopje hebt gevoeld, is de kans erg groot dat je het nu wel voelt.