Week 34, je gaat met zwangerschapsverlof.

Als je ervoor gekozen hebt om 6 weken voor je uitgerekende datum met zwangerschapsverlof te gaan, dan is het na 34 weken zwangerschap eindelijk zover. In dat geval kan je mooi wat extra rust pakken. Ondertussen blijft jullie baby groeien. Zo ook de nagels, die nu tot de vingertoppen komen.

Jullie baby is voldragen na 37 weken, maar bij een geboorte na 34 weken is de overlevingskans al erg groot. Als jullie baby in week 34 van je zwangerschap geboren wordt, heeft hij of zij in het begin wel een grotere kans op gezondheidsproblemen. Gelukkig verdwijnen deze problemen bij de meeste baby’s na verloop van tijd. Afhankelijk van onder meer het geboortegewicht kan een couveuse nodig zijn. Maar maak je geen zorgen: de meeste baby’s die te vroeg worden geboren zijn net zo gezond als voldragen baby’s.

De kans is gelukkig groter dat de baby nog 3 weken lekker bij mama in de buik blijft zitten en dat is uiteindelijk ook het beste. Ondertussen gaat jullie kindje lekker door met het perfectioneren van het lijfje.