In de zesde week ben je al aardig gewend toch?!

Inmiddels heb je even de tijd gehad om te wennen aan het idee dat je zwanger bent. Mooi en spannend tegelijk!

Jullie baby wordt in deze zesde week van je zwangerschap een embryo genoemd. Nu wordt de basis aangelegd voor de maag, darmen, nieren en longen. Ook het hartje begint al met kloppen.

Week 6 van je zwangerschap is een belangrijke week voor het kleine embryo in je buik. Het hartje begint namelijk te kloppen. Hierdoor kan het zich in hoog tempo ontwikkelen. De basis van jullie baby is nu al gelegd. Een tweede grote ontwikkeling in week 6 is jullie baby’s hoofd. De ogen, oren, neus, kaak en wangen beginnen heel voorzichtig vorm te krijgen, ook al lijkt het geheel nog op een klein garnaaltje. Ben jij ook zo benieuwd hoe hij of zij er straks uitziet?

Van minuscuul recht steeltje, verandert het embryo zich in de 6e week van je zwangerschap in een gebogen C, met gekrulde staart. Op het lijfje van het embryo zitten nu kleine knopjes op de plekken waar de armen en benen komen. Ook de longen, nieren en lever ontwikkelen zich steeds verder en het embryo krijgt vanaf nu de voedingsstoffen binnen via jouw bloed. Jullie zijn de komende 7 maanden onlosmakelijk met elkaar verbonden.