In week 31 zal jullie baby zich een houding gaan innemen voor de geboorte.

Hoe verder je komt, hoe sterker de behoefte wordt om alles in orde te hebben voor de geboorte van jullie kind. Regel praktische dingen zo snel mogelijk, dan kun je straks onbezorgd van je zwangerschapsverlof genieten.

Jullie baby gaat in de komende weken de definitieve positie voor de geboorte innemen. Maar tot de 34ste week is er nog genoeg ruimte om te kunnen koppeltje duikelen. Na 31 weken zwangerschap verveelt jullie baby zich nog niet in je baarmoeder. Bewegen en trainen blijft een drukke bezigheid. Ondertussen ben jij ook druk, maar dan met het verbergen van natte plekken bij je borsten, want je lichaam is al volop borstvoeding aan het aanmaken. Dit heeft vaak lekken tot gevolg. Wat jullie kleine wondertje de hele dag doet in je buik als je 31 weken zwanger bent? Gekke gezichten trekken, slikken, ademen, hikken, bewegen met de armen en benen, zuigen op de vingers en draaien met het hoofdje. Wees dus maar niet bang dat jullie baby zich daar binnen verveelt.

Iedere week word de kans groter en groter dat jullie kindje zich buiten de baarmoeder red. Elke week word de overlevings kans weer groter en groter… Dit komt onder andere door het extra lichaamsvet en de betere werking van de longen. Om goed te blijven groeien heeft jullie kindje steeds meer ”voedings eissen”. Onder andere vitamine C, eiwitten, foliumzuur, ijzer en calcium moet jullie kindje binnen krijgen. Aangezien jou voedsel zijn voedsel is blijft het belangrijk dat jij gezond en gevarieerd blijft eten.