Week 30, nog maar ongeveer 10 weken te gaan.

Het donshaar wat jullie baby op het lijfje heeft begint vanaf deze week los te laten en komt in het vruchtwater terecht, omdat jullie baby daar soms slokjes van neemt komt het uitgevallen haar in de darmpjes terecht. Zo worden deze ook alvast getraint.

Je bent alweer 30 weken zwanger, dus nog maar ongeveer 10 weken te gaan. Dit betekent dat de voorbereidingen nu echt kunnen gaan beginnen. Nesteldrang heb je natuurlijk al een tijdje maar dat is ook niet erg, alles kan maar op tijd klaar zijn.

De zintuigen van jullie baby werken iedere week beter, als je 30 weken zwanger bent hoort jullie kleine jou (moeder) hart kloppen en je bloed door je lichaam suizen. De baby ontkent met zijn of haar handjes nu het eigen lijfje, het houd ook de navelstreng vast. Aangezien het vruchtwater een beetje de smaak aan neemt van wat jij eet proeft jullie kindje dit nu ook een beetje bij het inslikken daar van.

Met het extra laagje vet dat jullie baby de afgelopen weken heeft opgebouwd, kan het zichzelf beter warm houden. Langzaam beginnen de komende weken de zachtje donshaartjes los te laten.