Niet of minder geschikte voedingsmiddelen voor baby’s.

Inhoudsopgave

Zodra je de eerste hapjes aan gaat bieden aan je baby zal je vast al wel gezocht hebben naar wat je het beste als eerste kan gaan proberen. In de supermarkten zijn hier ook diverse soorten potjes voor. Maar natuurlijk zijn er ook producten die je nog beter even achterwege kan laten.

Zout:

Voeg aan het eten van je baby geen extra zout toe. De nieren van je baby werken nog minder goed dan die van een volwassen persoon en door het gebruik van zout worden de nieren te zwaar belast.

Noten:

Deze kan je ook beter achterwege laten. Verstikkingsgevaar ligt hier op de loer.

Leverworst:

Dit word vaak gebruikt als broodbeleg, af en toe een boterhammetje met leverworst is echt niet erg. Maar niet te veel want in leverworst zit vitamine A. Teveel van deze vitamine is niet goed voor jonge kinderen. Een teveel aan vitamine A kan vergiftiging veroorzaken. De verschijnselen hier van kunnen zijn:

* Hoofdpijn
* Misselijkheid
* Duizeligheid
* Vermoeidheid
* Afwijking aan ogen, huid en skelet

Hier hebben we het dan wel over vitamine A uit dierlijke producten en niet om de carotenoïden (provitamine A) uit groente en fruit.
Honing:
Honing mag je wel gebruiken maar niet te veel, omdat honing een natuurproduct is kunnen hier sporen van bacteriën in zitten. Baby’s tot 1 jaar hebben een nog niet volledig ontwikkelde darmflora.