Week 38, je word vast een tikje ongeduldig?

Je baby is in je baarmoeder druk bezig met de laatste voorbereidingen voor zijn spectaculaire entree. Ondertussen is ook jouw lichaam klaar voor de bevalling en het geven van borstvoeding. Na 38 weken zwangerschap is het grote wachten echt begonnen tot je baby zijn of haar daadwerkelijke, grootse entree maakt in de wereld buiten je baarmoeder. Jullie kindje schud op de kleine overgebleven donshaartjes (lanugo) af, en het extra vet dat er deze week nog bij komt geeft hem of haar die schattige baby-look.

De hersenen en het zenuwstelselworden na 38 weken zwangerschap nog verder op elkaar afgestemd. Zo kan jullie baby zelf ook alle indrukken in zijn of haar nieuwe wereld registreren. Daarnaast produceert jullie baby een stofje dat er voor zorgt dat de longblaasjes in de longen niet aan elkaar kleven als hij of zij straks begint met ademhalen.

Wist je trouwens dat in de zwangerschap in tegenstelling tot jullie baby bij jou (moeder) de hersenvolume afneemt? Goed excuus voor als je weer iets vergeten bent.