Week 39 alweer.

Je buik is nu zo dik dat deze behoorlijk in de weg zal zitten. Probeer toch zeker te blijven bewegen, ga bijvoorbeeld lekker zwemmen dit zal zeker een heerlijke ontspanning met zich mee brengen waardoor het minder zwaar aan voelt voor je.
Op dit moment stroomt er 10 liter bloed per minuut langs de placenta om jullie baby van voedingsstoffen te voorzien. Alles wat jullie kindje nu nog aankomt is als reserve voor na de geboorte.

Op dit moment groeien de hersentjes nog wel in een hoog tempo door. Dit blijft ook de eerste jaren van zijn of haar leven het geval. In het eerste jaar bereikt jullie kindje dan ook ontzettend veel mijlpalen!

Was het huidje van jullie kindje eerst doorzichtig en daarna roze? Vanaf week 39 in de zwangerschap krijgt deze steeds meer kleur. Dit komt voornamelijk door de dikkere vetlaag.
Als je een kindje met een tintje verwacht, dan is het normaal dat hij of zijn veel lichter word geboren dan zijn uiteindelijke huidskleurtje. Het pigment is namelijk nog niet volledig ontwikkeld. Dit zal snel na de geboorte gebeuren.