Baby’s eerste hapjes.

Is jullie kindje toe aan zijn of haar eerste hapjes? Kleine oefenhapjes zou je al kunnen aanbieden vanaf 4 maanden. Begin er ook zeker niet eerdere mee. Vanaf een maand of 6 heeft jullie kindje vaste voeding nodig naast de borst- of flesvoedingen. Het zal uiteraard wennen zijn voor jullie kindje.

Je kan beginnen met bijvoorbeeld een lepeltje geprakte groenten of fruit. Deze hapjes komen natuurlijk niet in plaats van de borst- of flesvoeding. Met het geven van deze hapjes ga je door tot jullie kindje oud genoeg is om over te stappen op andere voeding dan borst of flesvoeding. (let wel iedereen volgt hier zijn of haar eigen tempo in)

Hoe ouder jullie kindje word, des te ”grover” de hapjes worden.

Wat kan je nou zoal geven? 

Eigenlijk kan je jullie kindje van alles geven, beter kan je geen honing, rauwe vis en rauw vlees geven. Zo kan je te veel zout ook beter vermijden.

Rond de eerste verjaardag zal jullie kindje met de pot mee eten.

Groenten en fruithapjes

Met deze 2 hoofdzaken geef je jullie kindje een goede start. Begin altijd met het zacht maken van de groenten en het fruit. De meeste kindjes vinden bijvoorbeeld:

Bloemkool, Boontjes, Broccoli lekker of Banaan, Peer, Appel en Meloen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Als je maar zorgt dat alles goed geprakt is en je het stap voor stap aan bied.