Gezonde tussendoortjes.

Is je kindje al 6 maanden oud? Geef hem of haar dan ook eens een gezond tussendoortje. Dit hoeft niet alleen een stukje fruit te zijn. Denk aan bijvoorbeeld de onderstaande dingen.

Fruit en / of Groenten.

Met stip op nummer een staan natuurlijk Fruit en Groenten. Deze krijgen ze natuurlijk zodra ze mogen mee eten maar ook als je begint met de eerste hapjes. In het begin is alles gepureerd maar dat is niet erg. Je kunt je creatieve brein hier volledig op los laten.

Er zijn natuurlijk ook zachte fruit zakjes, je kent ze wel die knijpzakjes vol fruit bijvoorbeeld van Olvarit. Maar je hebt ze natuurlijk in veel verschillende soorten.

Zuivel.

Bijna elk kindje kan het wel waarderen als ze een lekker schaaltje met yoghurt van mama of papa krijgen. Let wel op de leeftijd van je kindje en de hoeveelheid die je aan je kleine meid of jongen geeft. Het is handig om je kindje niet te veel te verwennen door yoghurt met een smaakje te geven, dit in verband met de hoeveelheid onnodige suikers die er in zitten. Wat je wel kan doen is zelf stukjes fruit aan de yoghurt toevoegen.

Biscuits.

Vanaf ongeveer 8 maanden kan je je kindje een stukje volkoren biscuit geven, je hebt deze in de schappen liggen voor jonge kindjes. Denk aan bijvoorbeeld de bekende Nijntje koekjes.
Ons advies is wel om te letten op de hoeveelheid suiker en zout.

Dit zijn enkele tips die we kunnen geven omtrent de gezonde tussendoortjes. Vanaf een relatief jonge leeftijd kan je je kindje ook een stukje brood geven, deze zou je eerst een beetje kunnen weken in wat melk zodat het zachter word en je kindje deze makkelijk weg geslikt krijgt.
Nog een tip zou kunnen zijn dat je je kindje aanleert om water te drinken. In het begin zou het niet zonder mopperen gaan, maar uit eindelijk zal je kindje

Ook een goede tip is dat je zo min mogelijk zout toevoegt aan het eten. Dit is voor je zelf niet altijd even goed , maar voor je kindje is dit een nog grotere belasting voor de nieren.

Verder is het verstandig om zo gezond mogelijk te eten, en je kindje dit ook aan te leren.

Heb je nu nog zelf tips laat ze ons dan weten.