Mijn kindje, en zijn pleegouders

Ik heb door vervelende omstandigheden moeten beslissen om mijn kindje bij een pleeggezin onder te brengen. Ik heb hier echt geen spijt van, het was de beste keuze. En ik moet eerlijk zeggen, deze pleegouders waren echt super! Wat een onwijs lieve mensen. Mijn kindje kon er alles krijgen wat nodig was, en oke oke, eerlijk is eerlijk de verwennerij zat er ook zeker wel in. Maar het was niets ongewoons, niets abnormaals maar gewoon ontzettend leuk!

De mensen bij wie mijn kindje terecht kwam waren een gezin met ook eigen kinderen, een gezin wat in een enorm mooi huis woonde, en gewoon hele normale mensen waren. Ik stond zelf ook in een goed contact met deze pleegouders, en heb al die maanden en uiteindelijk werden dat twee jaar, in een heel erg goed contact met hun. Ze betrokken mij ook gewoon overal bij, en het ging echt super goed.

Jeugdzorg, was er ook heel erg blij mee, en vonden dat we met zijn allen een goed voorbeeld waren voor andere gezinnen. Uit eindelijk is mijn kindje weer bij mij komen wonen, maar we hebben met de pleegouders altijd nog een heel erg goed contact. Een contact wat ik iedereen gun. De pleegouders van mijn kindje komen ook gewoon bij ons in huis, en we ondernemen ook erg leuke dingen met zijn allen. Als er iets is kan ik altijd op ze terugvallen, en ze steunen ook mij in alles. Ik ben hier zo blij mee.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat het bij iedereen zo voelt, maar ik mag echt in mijn handen wrijven met deze mensen en ben ook echt heel erg blij met ze. Ik weet dat er mensen zijn die heel anders denken over jeugdzorg, maar ik wil alleen laten zien dat het ook anders kan zijn.

Pleegouders zijn niet altijd verschrikkelijk, het kan ook heel erg fijn zijn en heel goed verlopen.

Liefs,
Dianne en mijn zoontje Felix
Doetichem