Autorijden

Terwijl ik met een zwangere vriendin in de auto zit bedenkt ik me allerlei scenario’s. Ze kan natuurlijk nog van alles maar wat als ze nog wil autorijden, is dit verstandig of moet ze nu maar meer met het openbaar vervoer? Er kan natuurlijk van alles zijn waar ze rekening mee moet houden. Ik besluit dit gesprek met haar aan te gaan.

Ik vraag haar of ze zelf nog vaak achter het stuur zit of laat ze liever haar vriend rijden? Ja het kan natuurlijk beide in dit geval. Ze begint me te vertellen dat voor haar de veiligheid voor op staat. En dat zolang ze het kan dit zeker doet, maar ze verteld daar ook bij dat ze het toch wel prettiger vind als ze er gewoon lekker ontspannen naast kan zitten. Ze geeft aan dat er toch wel punten zijn die het autorijden niet comfortabeler maken.

Ze heeft het dan over dat het stuur als maar in de weg zit maar tegelijk bedoeld ze natuurlijk haar buik. Is niet erg hoor ik luister daar wel door heen. Zo vind ze die gordel op het moment ook maar niets, het zit voor geen meter geeft ze aan en ze vind het idee gewoon niet prettig om die gordol om haar buik te hebben. Prima dat is ieder voor zich natuurlijk, maar of je nu achter het stuur zit, er naast of achter in je zal toch je gordel om moeten.

Al snel komen we op het onderwerp van airbags, dit is toch ook wel een puntje om over na te denken. Veel mensen denken dat het beter is om de airbags uit te schakelen, maar dit is natuurlijk zeker niet de bedoeling. De airbag is er voor om je juist extra te beschermen en dat is natuurlijk ook zo in je zwangerschap. Maar ook met airbags geld natuurlijk altijd nog dat een autogordel zeker gedragen moet worden.

Na een hele rit zijn we aangekomen bij onze afspraak, en zijn we er in elk geval uit dat veiligheid voorop staat, en dat er waarschijnlijk geen officiele regels zijn wat betreft het autorijden terwijl je zwanger bent. Wel is het zo dat er natuurlijk altijd punten zijn waarop het misschien niet verstandig is om auto te rijden in je zwangerschap. Denk dan bijvoorbeeld aan:

– Misselijkheid, Duizeligheid,
– Vermoeidheid, Slapeloosheid,
– Hoge Bloeddruk, Bloedarmoede,

Je moet ten alle tijden zorgen dat je je goed voelt, en dat je volledig geconcentreerd bent wanneer je in de auto stapt.

Zoals mijn vriendin zegt ” een veilige reis staat voorop en anders zorg ik gewoon dat ik jou in de buurt heb”