Een nieuwe auto maar waar letten we nu op?

Al een tijdje lopen we beide met het idee dat we een nieuwe auto willen, maar waar letten we nou op, wat is er allemaal belangrijk voor ons. Nou geloof me dat zijn hier in huis hele discussies. We hebben alle twee gelukkig dezelfde wensen dat is al heel erg fijn natuurlijk. Maar dan hebben we nog een klein ander probleem en dat is naar welke dealer gaan we? Het liefst zou ik gewoon naar de eerste de beste Audi dealer gaan terwijl mijn wederhelft misschien wel een totaal andere gedachten heeft. Wellicht kunnen we dit later nog eens helder krijgen als we eerst maar eens wat autodealers gaan bekijken.

Al snel pakken we onze spullen bij elkaar, en stappen in de auto om naar de eerste dealer te rijden. Onderweg hebben we natuurlijk weer een heel gesprek, waar gaan we opletten?, wat mag er zeker niet ontbreken?, hebben we een bepaalde voorkeur voor kleur? en zo nog vele onderwerpen. Maar het aller belangrijkste is en blijft natuurlijk dat we er allemaal in passen dat wil dus zeggen 4 kinderen en mogelijk 5 op de achterbank(en). Wat we ook zeker niet mogen vergeten is dat de Maxi-Cosi past, naast de kinderstoelen en dat er dan ook nog voldoende ruimte is voor de oudere kids want die willen altijd ook nog comfortabel zitten.

Terwijl we dat allemaal bespreken schiet gelijk door mijn hoofd dat het ook belangrijk is dat we voldoende ruimte hebben in de kofferbak. Want, we hebben natuurlijk nog de kinderwagen die moet passen, de boodschappen etc. Maar wat dacht je er van als je op vakantie gaat of gewoon een weekend weg. Dan moeten er ook nog alle koffers en dergelijke in de kofferbak. Of nemen we dan toch maar een dakkoffer?

Echt er gaat zoveel door mijn hoofd, en mijn wederhelft zit gewoon heel relaxt achter het stuur en zegt me wel 100 keer dat ik niet zo in de stress moet schieten. Hij vind dat alles van zelf goed komt zodra we meerdere auto’s bezichtigen. Misschien heeft hij ook wel gelijk we gaan het mee maken zo meteen.

Al snel komen we bij de eerste dealer, ontzettend veel auto’s maar het eerste waar ik op let is wat is mooi, wat is redelijk groot en waar passen we allemaal in? Meerdere auto’s komen op ons pad, mooie grote station wagens, ontzettend mooie SUV’s en ga nog maar even door.

Een verkoper komt al redelijk snel onze kant op en vraagt of hij ons ergens mee kan helpen, mijn partner geeft aan dat we even rond kijken en dat zodra we vragen hebben we zeker even aan de ”bel” zullen trekken. Dat is wel fijn want terwijl ik al 100 dingen door mijn hoofd laat gaan heb ik dus echt geen zin in een verkoper die me nog meer probeert ”wijs” te maken omdat hij natuurlijk graag wil verkopen. Dus ik zeg prima opgelost zo.

We letten beide op de ruimte die de auto’s bieden, of er genoeg zitplaatsen zijn en of er dan ook nog zeker genoeg ruimte over is voor alle onze andere bagage. Mijn partner let ook op de airbags. Of de airobag van de bijrijdersstoel ook uitgezet kan worden, dit is natuurlijk wel handig als we een keer de maxi-cosi voor in hebben dan moet deze echt wel uitgezet worden zodat daar zeker niets mis kan gaan. Ook let hij op de punten als ABS & ESP. ABS staat voor Anti Blokkeer Systeem, deze zorgt er voor dat de controle over de auto groter is wanneer we bijvoorbeeld wat harder moeten remmen. EPS staat voor stabiliteitsprogramma, deze zorgt voor een stabielere wegligging bijvoorbeeld wanneer het erg glad is door ijzel of sneeuw. Misschien ook wel handig inderdaad, dat zijn dan weer net de punten waar ik als vrouw iets minder op let.
Op ons lijstje staat ook een airco, dit vinden we beide wel belangrijk omdat bij vooral langere autoritten of de ontzettend warme zomers zoals we die de laatste 2 jaar zeker mee maken dit toch wel erg comfortable is. Met een airco voorkomen we natuurlijk dat het erg warm word in de auto.
De bekleding bespreken we bij het bekijken van de auto’s ook, stof geeft natuurlijk een warmer gevoel maar leer heeft weer mee gemakken als het over schoonmaken gaat. Dit puntje laten we dan ook even in het midden en vinden we een iets minder belangrijk punt vergeleken bij andere dingen.
We hebben deze dag gewoon meerdere dealers gezien, we hebben occassions en nieuwe auto’s voorbij zien komen en buiten dat alles hebben we voor ons zelf een heel aantal punten duidelijk.

– De auto moet ideaal zijn voor zeker 5 personen, maar voor iedereen is dit natuurlijk anders. Kijk naar de grote van je gezin en stem hier de aantal zitplaatsen op af. Let ook op de kinderzitjes, Maxi-Cosi en de ruimte voor de kinderen die zonder stoel in de auto zitten. Iedereen wil comfortabel zitten.

– Airco,
– Kinderslot,
– ABS & ESP,
– Airbags, let wel op dat de airbag van de bijrijdersstoel kan worden uitgeschakeld,
– Is er plaats voor tv schermen, dit is vooral handig op langere afstanden,
– Ruimte die je nodig hebt voor alle overige bagage.

Wij hebben onze ”droom” auto nog niet gevonden, maar onze reis eindigd hier dan natuurlijk ook nog niet na vandaag. Wij gaan zeker door met onze zoektocht en zullen zeker de perfecte auto voor ons gaan vinden.