Help! Vlekken.

Als ouders ontkom je er echt niet aan, diverse vlekken in misschien wel net dat nieuwe rompertje, of denk eens aan dat eerste moment dat je kindje mee eet van vaster voedsel. Nou daar gaat het hapje met babyvoeding over dat nog zo mooie truitje. Het zal momenten waar we echt niet onderuit gaan komen. Maar met hopelijk de juiste aanpak zal de vlek verdwijnen.

Zo zijn bijvoorbeeld melkvlekken een veel voorkomend probleem. Of je nu borst of flesvoeding geeft in beide gevallen geeft de melk vlekken. Bij lichte kleding kan het nog wel eens werken om de kleding te laten weken in een koud waterbad met wat citroensap. De dag er na kan je deze kleding dan gewoon wassen. Voor donkere kleding raden we aan om de vlek voor te behandelen met wasmiddel en dan gewoon in de wasmachine. Nu maar hopen dat de vlekken mooi verdwijnen.

Voor vlekken die zijn ontstaan door groente en / of fruit Kan je proberen om ze te laten verdwijnen door de vlek te behandelen met wasmiddel of ossengalzeep. Doe daarna de kleding in de was en voeg aan de wasmiddel een beetje Vanish of Biotex toe.

Bloed vlekken kan je het beste behandelen door ze zo snel mogelijk uit te spoelen met koud water. Als het heel erg veel bloed is dan zou je het beste de kleding kunnen laten weken in water met een flinke scheut keukenzout al voor je het gaat wassen.

Grasvlekken kan je het beste verwijderen met groene zeep.

Poep en Urine vlekken. Poepvlekken kan je het beste eerst laten weken in water met soda, urinevlekken zou je kunnen verwijderen door ze goed te spoelen in water, daarna in te sprayen met bijv. Vanish. Voor beide geld gooi ze daarna in de wasmachine om ze vervolgens buiten in het zonnetje te laten drogen.

Er zijn diverse manieren om van de verschrikkelijkste vlekken af te komen, wij hebben de meest voorkomende tips voor jullie op een rijtje gezet. Mocht je nu zelf nog tips hebben, laat ze ons dan weten.