Mijn reis naar BAM-Moeder

Zwanger, dat was iets wat ik heel erg graag wilde. Ik wil dolgraag genieten van een mooie tijd een kindje en de verantwoordelijkheid die daar bij hoort. Maar ja, wat doe je dan als je een alleenstaand moeder bent? Juist ik koos er bewust voor om deze periode aan te gaan in mijn eentje, en zo ging ik de reis aan op weg naar het alleenstaande moederschap. (BAM-Moeder).

Het was een hele weg om uiteindelijk zwanger te raken maar toen ik het eenmaal was, nou nou dat heb ik geweten. De eerste weken was de ochtendmisselijkheid ontzettend aanwezig en ik maar tegen mezelf zeggen dat dit helemaal goed zou komen. Ik wist immers waar ik het voor deed. Nadat de ochtend misselijkheid weg was heb ik zo intens genoten van mijn zwangerschap dat ik op dit moment dagen heb dat ik het zo mis en dan verlang naar dat getrappel in mijn buik. Wat vond ik dat een ontzettend mooie tijd! Genieten dat deed ik echt volop. Ik genoot dan ook letterlijk van alles, van de eerste trapjes, van de veranderingen aan en in mijn lichaam alles deed me goed. Ik wist dat er een klein wondertje groeide en ik kon niet wachten tot ik mijn kindje in mijn armen kon sluiten.

Iedereen om mij heen was ook zo ontzettend lief, iedereen hielp me overal door heen en keer op keer kreeg ik te horen dat mensen het zo knap van me vonden dat ik het toch maar eventjes allemaal deed. Ik zei dan wel eens dat ik het niet alleen deed, want in mij groeide een prachtig kindje dus alleen was ik gelukkig nooit meer.
Ik ben een alleenstaand moeder en heb er tot op de dag van vandaag heb ik daar totaal geen spijt van, dit zal ik ook nooit gaan krijgen want ik vind het werkelijk helemaal geweldig het moederschap. De verantwoordelijkheid die ik draag over mijn kindje is mooi en fijn. Mijn kindje zal een liefde volle toekomst hebben net als ik altijd van mijn ouders heb gehad. Iedereen om ons heen is zo lief en medelevend. Ik ben zo trots op mijn mooie meisje, en ik ben blij en dankbaar voor alle liefdevolle mensen om mij heen.

Ik ben zingend door mijn zwangerschap gegaan, (op de eerste 12 weken na), en ik ben dankbaar voor deze mooie reis, een reis die ik misschien ooit nog een keer ga mee maken, maar nu ga ik eerst van mijn mooie prinsesje genieten, ze is een lief meisje, mooie lach en ik mag me gelukkig prijzen dat ik haar moeder ben. Een mooiere reis bestaat er voor mij niet.

Liefs een liefdevolle en ontzettend gelukkig BAM-Moeder.